darts for windows toplogo
spille mot datamaskinen
Når man skal spille mot datamaskinen er det alltid lurt å lage en egen spiller (eller spillere og lag hvis du skal spille dobbel, 4 manns lag eller 5 manns lag) til det formålet. Grunnen til det er at det er da lettere å skille mellom maskin spiller og en vanlig spiller når du går igjennom feks. Matchlog eller de skjermbildene som inneholder alle statistikker (se i "View" meny). Personlig har jeg laget en spiller som heter "Computer Player". Datamaskinspilleren er alltid den spilleren som er på høyre side av score skjemaet. Det er to måter å starte spillet mot datamaskinen på. Den første og vanligste metoden er å starte en ny match og så i "Setup" bildet velge et nivå/mal fra rullgardin menyen som vist på bildet under (husk å velge spillere først).


Navnene på malene kan variere litt i skjermbildet fra versjon til versjon. Når du installerer Darts for Windows så følger det med 7 ferdig definerte maler.
Velg den malen du vil bruke ved å klikke på den (den letteste er "Beginners"). Alle maler er lagret i databasen autoplay.mdb
(standard filbane er C:\DartsforWindows\autoplay).
For å se på innholdet i en mal eller lage nye spillemaler, gå til menyen "Tools -> Configure autoplay".
Når man har valgt mal er det bare å klikke seg videre og så velge spillere og deretter starte matchen. Det er nå mulig å la datamaskin spilleren starte matchen ved å klikke på "Right side" når spørsmålet kommer opp om hvem som skal starte.

Når "autoplay" er aktiv, vil ikonet nede i venstre hjørne av score skjemaet skifte farge fra rød til grønn (se bildet under) og navnet på malen vil vises til høyre for det grønne ikonet.


Man kan når som helst i kampen skru av spill mot datamaskinen (autoplay) ved å høyre-klikke på den nå grønne knappen nede i venstre hjørne og deretter krysse bort den malen som er aktiv. Når "autoplay" er inaktiv (avskrudd) så vil fargen på knappen eller ikonet om du vil skifte til rød (se bildet under)Metode nummer to for å aktivisere spill mot datamaskinen (autoplay) er rett og slett bare å starte en ny match på vanlig måte og så høyre-klikke på den røde knappen i venstre hjørne av score skjemaet (se bildet under). Når du høyre klikker på knappen så vil det dukke opp en meny med de samme maler som du finner i "Setup" bildet. Huk da av den malen du vil bruke for å spille mot maskinen og så er det bare å starte spillet. Du kan når som helst i spillet skifte mal (nivå) eller skru av (eller på) spill mot maskinen. Når spill mot maskinen er på så ser du det står "Autoplay ON" nede i det venstre hjørnet. Når spill mot maskinen er deaktivert så vil det stå "Autoplay OFF". For å stoppe "autoplay", bare klikk på menyen igjen og huk vekk den malen du har aktivisert.Du vil se teksten forandres til "Autoplay OFF" og knappen blir rød når du har deaktivert spill mot maskinen.
  ©2005-2013 Roger Boyesen